twitter facebook

Multi Syndicate Crew
"Geisha"
Uitverkocht

Multi Syndicate
Multi Syndicate


 

Wil je een kunstwerk kopen van Multi Syndicate? Kijk dan in onze shop

Multi Syndicate Crew (MSC) is een collectief van een aantal kunstenaars uit de hele wereld en voornml actief in en rondom Amsterdam. Zoals zij het zelf noemen, een groep van misfits die niets anders liever doen dan schilderen. De ondergrond maakt voor hen niet uit en niets is te gek. MSC heeft meerdere succesvolle tentoonstellingen georganiseerd in de vorm van Pop Up stores in Amsterdam. De vaste kern bestaat uit: Bustart, Zaira, Skatin Chinchilla, Karma83, Sket185.



Bustart:

Bustart (1983, Zwitserland) creëert vele mooie muren in Amsterdam waarin zijn strakke ontwerp, kleurrijke vormgeving en herkenbare stencilgebruik sterk naar voren komen met vaak een maatschappij kritische houding die de toeschouwer aan het denken zet. Naast de murals creëert hij ook losse pieces die tevens strak van ontwerp zijn.

Bustart hanteert vele technieken. Het liefst werkt hij op muren die hij met spuitbussen en markers bewerkt. Zijn ontwerpen die hij maakt met de stencils kunnen bestaan uit vele verschillende lagen. Wij verkochten al eerder "The Raccoon Brothers" en "Spraycan Budda" van Bustart.


Zaira:

Zaira (1983, Zwitserland) is samen met Bustart naar Amsterdam verhuist. Eén van de straten waar je haar werk bijna maandelijks op ziet poppen is de Spuistraat. Haar stijl is erg herkenbaar. Meestal werkt zij met helder gekleurde dieren zoals vogels en vlinders of creëert zij aantrekkelijke vrouwelijke figuren. Om haar figuren heen plaatst zij een vrolijk decoratiespel waardoor het werk een mooi geheel wordt. Zij gebruikt vele verschillende mediums zoals acryl, stencils, spuitbussen, olieverf en gips. Eigenlijk is er geen enkel medium dat zij niet gebruikt. Wanneer zij aan de slag gaat met stencils gebruikt zij vele lagen. Hierdoor krijgt het werk een mooie diepte.

Zaira vormt Samen met Bustart een productief Street Art duo in Amsterdam. In het voorjaar van 2014 hebben ze in de GO Gallery (www.gogallery.nl) hun nieuwe collectie tentoongesteld. Het werk "Flow" van Zaira verkochten wij al via Streetart.nl


Skatin:

Skatin' Chinchilla (Engeland) bracht zijn meeste tijd door in volledig dichtgeschilderde skateparken. Hij begon met het fotograferen van Amsterdamse straten, maar al snel bleek dat fotograferen niet genoeg was en begon hij zelf met het maken van streetart. Deze actieve artiest maakt collages, schilderijen, stencils, stickers en murals. Ondertussen staat hij in Amsterdam bekend als een invloedrijke straatkunstenaar die zich laat inspireren door hip-hop. Hij heeft niet één bepaalde stijl, maar laat zich leiden door muziek en cultuur waardoor steeds nieuwe stijlen ontstaan.


Karma83

Karma83 (Engeland) is de vriendin van Skatin' Chinchilla. Zij heeft van jongs af aan als gehouden van tekenen en schetsen. Vandaag de dag maakt ze street art. Ze vindt het een gave om iemands dag mooier te maken met haar kunst. In Karma83's werken komen haar passies voor breakdancing, reggae, karma, hip-hop en vrede samen. Zij gebruikt deze onderwerpen dikwijls als thema.


Sket185:

Sket185 is een Nederlandse graffiti / street art kunstenaar pur sang die vooral bekend staat om zijn vrolijke kleurenspel, sterke contouren en heldere ontwerpen. Met al 29 jaar ervaring is zijn kunst een genot voor het oog. Hij maakt grote pieces waarin Sket185 centraal staat. Sinds enkele jaren treedt ook de vorm van Street Art steeds meer binnen in zijn werk. Zijn vrolijke figuren zien we dan ook steeds vaker terug komen op straat. Zijn werken zijn vooral te zien in Amsterdam en omstreken. Sket185 heeft deelgenomen aan meerdere events waaronder Urban Outlaws (juni 2013), Kosmopolite art tour (juni 2013) en Stick Together Festival (April 2013). Ook hier sprongen zijn kleurrijke creaties meteen naar voren.


DHM:

Hugo Mulder (1972, Amsterdam) is een veelzijdige kunstenaar met een eigen studio. Hij begon met graffiti, maar ontwikkelde zich later als grafisch ontwerper en schilder wat goed terug te zien is in zijn stickers en murals. Zijn portfolio is erg indrukwekkend, want deze ware duizendpoot heeft websites ontworpen, logos, flyers, cards, reclame campagnes, illustraties en posters. Hij heeft onder anderen gewerkt voor grote namen als O'Neill, Nike en Adidas.

Zijn past-ups en stickers zijn kenmerkend door de tattoo/tribal stijl waarmee hij vooral dieren creëert. Ook zijn schilderen met het vrouwelijk schoon als thema, zijn erg herkenbaar. Het is een abstracte stijl waar hij door het gebruik van veel lijnen en verschillende lagen diepte geeft aan gezichten en lichamen. Naast het gebruik van acryl, doet hij ook veel met artprints op canvas en stencils. In mei had DHM een zeer indrukwekkende solotentoonstelling in de Original Dampkring Galery.


Lastplak:

Lastplak, een groep van meerdere kunstenaars, bestaat al meer dan 10 jaar en is (vooral in Rotterdam) een gevestigde naam in de streetartscène. Niet alleen muren krijgen een make-over, ook op canvas, stickers, t-shirts en kinderkamers etc. gaan ze los. Ze houden ze zich het meest bezig met live schilderen op festivals, tentoonstellingen en andere gelegenheden om iets te vieren. Doordat ieder lid van Lastplak een eigen stijl heeft, geeft de combinatie van meerdere leden een geestige kleurexplosie waar je niet snel op raakt uitgekeken. Ze werken vaak met thema's en symboliek.


Carl Kenz:

Carl Kenz (Duitsland) werd geïnspireerd door graffiti-artiesten die meer in zich hebben dan alleen het plaatsen van een tag. In 2008 richtte hij zijn eigen bedrijf op, ArsVivenda. Wie aan Carl Kenz denkt, denkt aan zijn brutale schepsels, "The Devmonz". Deze witte demonen komen in veel van de werken voor in verschillende gedaantes; als verzorger, Beierse zeerover, ijsman, karatekid etc. Langzaam nemen "The Devmonz" de muren in Nederland en Duitsland over. Daarnaast zijn de vlezige soms roze, soms groene tentakels die uit de muur naar je grijpen, kenmerkend voor de murals van Kenz.

Bunny Brigade:

Wie oog heeft voor Amsterdamse streetart zal de langorige stickerart van de Bunny Brigade kunnen ontdekken op lantaarnpalen, fietskratten en elektriciteitshuisjes. Daarnaast duiken houten blokjes met de Bunny cartoons op in de openbare ruimte. Vooral op muren in zowel binnen- als buitenland zijn deze grappige konijntjes te vinden. Hierdoor werden de Bunnies van de Bunny Brigade een begrip. Ze maakt niet alleen cartoon konijntjes, maar ook vogels, libelle's en andere dieren. Met acryl- verf en markers creëert ze de kleurrijke cartoons op canvasdoekjes van 10 x 10 cm. Met verschillende kleine doeken kunnen kunstliefhebbers één geheel aan de muur vormen, bestaand uit verschillende wezens van de Bunny Brigade.


Dus Amsterdam:

DUS Amsterdam is een onvervalste straat artiest. Kenners zullen de graffiti en street art omschrijven als levendig, vrolijk, kleurrijk en met hier en daar een goede dosis humor. De inspiratie van DUS Amsterdam komt van de grote namen Frida Kahlo zijn en Salvador Dalí. DUS Amsterdam maakt onder anderen live schilderingen en murals. Vroeger gebruikte zij vaak "dus" als stopwoord en haar werken hangen vooral in Amsterdam, dus de naam DUS Amsterdam werd geboren. DUS Amsterdam vindt het fijn om als street artist te werken, omdat zij altijd te maken heeft met fijne mensen in een fijne sfeer. DUS doet vaak mee met Tattoo exposities (zoals Tattoo conventie Amsterdam/Alkmaar/den Bosch) en Pop up streetart voor verkoop en doneert al haar opbrengst van haar kunst aan goede doelen. Zij is vooral bekend van de muur op het Damrak in Amsterdam, Dutch Streetart Fair expositie 2012 en Bijlmer IMC Female Hiphop expositie 2012.


 

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en wij brengen je op de hoogte als er een nieuw exclusief werk te koop staat.

Inschrijven voor de nieuwsbrief